Siguranța antiincendiară

Ultima perioadă se atestă o creștere a numărului de incendii produse pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Care sunt cauzele principale care provoacă un incendiu și ce consecințe ar putea rezulta în urma acestui fenomen.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în perioada 01.01.2017-30.06.2017 au fost înregistrate 769 incendii, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, în care au fost înregistrate 720. Îmbucurător este faptul că paguba materială a scăzut cu 8%, deși cazurile de incendiu au crescut.

Impactul flăcărilor și viteza de extindere depind în majoritatea cazurilor de acțiunea imediată de la iscarea primei scântei.

Modul în care sunt manipulate flăcările în primele minute de la declanșare, vor garanta sau nu siguranța oamenilor și a bunurilor aflate în spațiul respectiv. Din acest motiv este prioritar să puteți câștiga câteva minute (uneori secunde) pentru a permite intervenția salvatorilor la timp.

Cablul utilizat la prevenirea incendiilor joacă un rol-cheie. El trebuie să reziste cât mai mult timp la incendiu, să întârzie flacăra și să asigure funcționarea sistemului în regim obișnuit.

Utilizarea cablului ”Fire” (ELAN) garanteză rezistența la foc, chiar și la încercări repetate. Pe lângă faptul că acest cablu nu întreține arderea, el nu emană halogeni sau substanțe toxice, la impactul cu flacăra. Există dovezi sigure cum un cablu simplu poate influența substanțial efectul unui incendiu. De aceea, la instalarea unui sistem antiincendiar, faceți o alegere conștientă, în care puneți accentul în primul rând pe siguranță.

Sistemul antiincendiar este completat de:

  • Senzorii de temperatură/fum;
  • Panoul antiincendiar;
  • Sirene;
  • Butoane de declanșare a alarmei;
  • Modul de transmitere a datelor.

Situațiile de incendiu pot fi prevenite, prin intermediul dispozitivelor profesionale. De aceea solicitați de la compania de securitate, documentele care certifică echipamentul antiincendiar.

Considerați că aveți nevoie de mai multe detalii privind funcționarea întregului sistem? Atunci vă invităm la o prezentare gratuită, unde experții noștri în securitate sunt gata să vă ghideze în dotarea spațiului comercial sau de locuit cu echipament sigur, la prețuri accesibile. Contactați-ne la 022 90 90 22 pentru a vă înregistra la o prezentare, marca Business Security